Sydänkassi

Minulla tuli into ommella ihan perus kangaskassi. Kangaskassit on aika helppo ja nopea ommella ja kaavatkaan eivät ole monimutkaiset, koska ne koostuvat suorakaiteen muotoisista paloista. Halusin pienenä lisänä tehdä kassiin sydämen, ompelemalla sen kiinni koristeompeleilla.

 

20151028_090037

 

Sydämen reuna. siksakkia ja koristeommelta.

Sydämen reuna. siksakkia                                      ja   koristeommelta.

 

Valmis kassi

Valmis kassi

 

Kasseja voi tehdä moneen tarkoitukseen ja monen kokoisia. Kestokauppakassina kassi on mainio. Sisään voi ommella myös pienen vetoketjullisen taskun avaimille ja rahapussille.

 


 

Näin voit tehdä

sydänkassin

 

kassin koko on 50×30 cm

Leikkaa puuvillakankaasta seuraavat palat:

päälliskangasta         53x 32 cm         2 kpl

kaitaleet kantohihnoihin 10×60 cm    2 kpl

vuoreen palat 53×32 cm     2 kpl

Leikkaa erivärisestä kankaasta kuin päälliskangas haluamasi kokoinen sydän.

Ompeluohje:

  1. Aloita sydämen kiinni ompelusta. Ota toinen päälliskankasta ja kiinnitä sydän nuppineuloilla kankaaseen kiinni. Ompele ensin siksakilla noin 3 cm päästä sydämen reunasta sydämen muotojen mukaillen. Poista nuppineulat ja valitse haluamasi koristeommel ja ompele sydämen reunat sillä.
  2. Aseta pääliskankaat kohdakkain oikeat puolet vastakkain nuppineuloja apunakäyttäen. Ompele sivusaumat kiinni.
  3. Ompele pohja  samoin kuin sivusaumat.
  4. Seuraavaksi valepohjan ompelu. Sen ompelu ei ole välttämätön, mutta antaa kassille muotoa ja näköä. Ompele valepohja taittamalla kassin alakulmat litteiksi niin, että sivusaumat tulevat pohjan keskiviivan kohdalle, ja ompele kulmien poikki sauma kohtisuoraan sivusaumaa vastaan. Leikkaa kulmakolmiot pois ja huolittele saumanvarat.
  5. Sitten ompele vuori. Ompele se samoin kuin päälliskangas ja aseta se päälliskankaan kanssa kohdakkain nurjat puolet vastakkain.
  6. Ompele hihnat. Kännä kaitaleet kaksinkerroin pitkittäin oikeat puolet vastakkain. Siistin ja suoran reunan saat kun silität taitokset. Ompele hihnojen pitkät sivut. Sen jälkeen piinallinen vaihe: käännä hihnat oikein päin (itse käytin kääntämisessä apuna virkkuukoukkua). Silitä vielä hihnat lopuksi, jotta hihnoista jää siistit.
  7. Aseta hihnat pääliskankaan ja vuoren väliin ja käännä reunat kaksinkerroin silitysrautaa apunakäyttäen. Tue reuna nuppineuloilla ja ompele päällis- ja vuorikangas yhteen ja hihnat niiden väliin.
  8. Voit halutessasi ommella kasin hihnoihin vahvikeompeleet, jotta kassin hihnat kestävät paremmin painoa.

 

Kassia voi soveltaa moneen eri kokoon, kun muistaa vaan lisätä osien leikkausvaiheessa saumavarat!

Tässä ohjeet kassin ompeluun. Toivottavasti niistä on iloa. 🙂 Saa kommentoida. 🙂

Emma T

 

 

 

 

Vastaa

1 + 5 =