9. Joululahja säkki

Meiltä puuttui joululahjoille säkki, enkä kaupoista kiertäessä oikein löytänyt sopivaa, joten ajattelin ommella sellaisen itse. Säkki oli helppo ommella. Säkki on tehty 130 cm leveästä säkkikankaasta, säkin suussa on nauhakuja ja pohjaan ommeltu valepohja.

20151209_204824

 

20151209_205027

5.Lämmintä ylle pikkuiselle

Lapsena pehmeät lahjat eivät ollut niitä suosikkeja, mutta nyt niitä osaa arvostaa. Ompelin pikkuiselleni mukavan ja lämpimän gollage- paidan joulun pyhiksi.

Juluksi on helppo tehdä mukavia oloasuja ihan perus housu- ja paitakaavoista, kun valitsee materiaaliksi pehmeitä ja lämpimiä kankaita.

Paita on kooltaan 80 cm. Se on helppo pukea selkäosaan ommellun vetoketjun ansiosta. Tummanruskeaa kangasta piristää vaaleanpunainen sydän. Piadan helmassa on resori, hihansuut on käännetty kaksinkerroin ja ommeltu, ja kaula-aukko on viimeistelty muotokaitaleella.

Kaavojen asettelua

Kaavojen asettelua

 

20151203_203305

20151203_224845

 

20151203_224926

Sydämen reuna

Sydämen reuna

 

 

4. Lasten tyynyliina

Jos haluat antaa lahjaksi jotain hyödykästä, itse ommeltu tyynyliina on hyvä vaihtoehto.

Tyynyliina on tehty ikeasta ostettuun pinnasängyn tyynyyn. Sen koko on 35x 55 cm.

Oli ihan pakko ommella tollanen ihana hand made- lappu. 🙂

20151201_200845

 

20151201_211604

2. Koristetyyny pupu- kuvalla

Tänään tuli tehtyä tällainen koristetyyny. Olen jo hetken aikaa miettinyt, mihin halusin toteuttaa tuon ihanan pupu kuvan ja päätin laittaa sen tyynyyn. Pupu- kuva on alunperin Ottobre kids fashion 6/2015 lehdestä. Jäljensin kuvan valkoiselle kankaalle piirtämällä sen läpi mustalla kangastussilla.

Samalla tekniikalla voi jäljentää muitakin kuvia, esimerkiksi käyttäen apuna värityskirjojen kuvia.

Koristetyyny on kokoa 40x 40 cm. Tyynyyn on ommeltu sisään samallainen ” pussi”, kuin valmiissa tyynyliinoissa monesti on.

pupu on ommeltu kiinni kankaaseen siksakilla.

Valmis tyyny. koko 40x40 cm

Valmis tyyny. koko 40×40 cm

 

20151130_204107

 

Alkuperäinen ja jäljennetty kuva.

Alkuperäinen ja jäljennetty kuva.

 

20151201_211324

 

yksityiskohtana siksak- ommel

yksityiskohtana siksak- ommel

 

 

Tilkkupeittoja

Ompelin jo viime kesänä tytölleni tilkkupeiton, jota on käytetty paljon leikkimattona. Se on ollut kovassa käytössä ja tulevaisuudessa sitä tullaan käyttämään päivä- ja torkkupeittona. Innostuin tilkkupeittojen teosta niin, että nyt niitä on tulossa lisää kolmin kappalein ystävieni lapsille pukinkonttiin.

Näiden teko on ollut koukuttavaa ja on kiva viedä lahjaksi jotain, mikä tulee hyötykäyttöön ja kestää käytössä pitkään.

Leikkipeiton sisälle on ommeltu 1 cm paksu verhoiluvanu, jotta peitto tuntuu mukavammalta ja pehmeämmältä leikkijän alla. Peiton kääntöpuoli on kokonaan tehty samalla raita- kankaalla mitä on käytetty peiton tilkkupuolelle.

Lasten päiväpeittojen sisälle en laittanut vanua. Reunat on saatu siisteiksi ompelemalla tilkku- ja tauskangas yhteen oikeat puolet vastakkain ja kääntämällä ja siistiksi silittämällä. Viimeistelin peitot hand made with love- merkeillä.

 

leikkipeitto. Koko n. 100x120 cm

leikkipeitto. Koko n. 100×120 cm

 

Peiton reuna on viimeistelty kanttinauhalla.

Peiton reuna on viimeistelty kanttinauhalla.

 

20151022_141140

Keskeneräinen päiväpeitto

 

Valmis päiväpeitto 100x 195 cm

Valmis päiväpeitto 100x 195 cm

 

Tilkut

Tilkut

 

Kankaat: Eurokangas

Tilkkukankaita.

 

Hand made- nauha on paikallisesta askarteluliikkeestä.

hand made with love <3

 

 

 

Sydänkassi

Minulla tuli into ommella ihan perus kangaskassi. Kangaskassit on aika helppo ja nopea ommella ja kaavatkaan eivät ole monimutkaiset, koska ne koostuvat suorakaiteen muotoisista paloista. Halusin pienenä lisänä tehdä kassiin sydämen, ompelemalla sen kiinni koristeompeleilla.

 

20151028_090037

 

Sydämen reuna. siksakkia ja koristeommelta.

Sydämen reuna. siksakkia                                      ja   koristeommelta.

 

Valmis kassi

Valmis kassi

 

Kasseja voi tehdä moneen tarkoitukseen ja monen kokoisia. Kestokauppakassina kassi on mainio. Sisään voi ommella myös pienen vetoketjullisen taskun avaimille ja rahapussille.

 


 

Näin voit tehdä

sydänkassin

 

kassin koko on 50×30 cm

Leikkaa puuvillakankaasta seuraavat palat:

päälliskangasta         53x 32 cm         2 kpl

kaitaleet kantohihnoihin 10×60 cm    2 kpl

vuoreen palat 53×32 cm     2 kpl

Leikkaa erivärisestä kankaasta kuin päälliskangas haluamasi kokoinen sydän.

Ompeluohje:

  1. Aloita sydämen kiinni ompelusta. Ota toinen päälliskankasta ja kiinnitä sydän nuppineuloilla kankaaseen kiinni. Ompele ensin siksakilla noin 3 cm päästä sydämen reunasta sydämen muotojen mukaillen. Poista nuppineulat ja valitse haluamasi koristeommel ja ompele sydämen reunat sillä.
  2. Aseta pääliskankaat kohdakkain oikeat puolet vastakkain nuppineuloja apunakäyttäen. Ompele sivusaumat kiinni.
  3. Ompele pohja  samoin kuin sivusaumat.
  4. Seuraavaksi valepohjan ompelu. Sen ompelu ei ole välttämätön, mutta antaa kassille muotoa ja näköä. Ompele valepohja taittamalla kassin alakulmat litteiksi niin, että sivusaumat tulevat pohjan keskiviivan kohdalle, ja ompele kulmien poikki sauma kohtisuoraan sivusaumaa vastaan. Leikkaa kulmakolmiot pois ja huolittele saumanvarat.
  5. Sitten ompele vuori. Ompele se samoin kuin päälliskangas ja aseta se päälliskankaan kanssa kohdakkain nurjat puolet vastakkain.
  6. Ompele hihnat. Kännä kaitaleet kaksinkerroin pitkittäin oikeat puolet vastakkain. Siistin ja suoran reunan saat kun silität taitokset. Ompele hihnojen pitkät sivut. Sen jälkeen piinallinen vaihe: käännä hihnat oikein päin (itse käytin kääntämisessä apuna virkkuukoukkua). Silitä vielä hihnat lopuksi, jotta hihnoista jää siistit.
  7. Aseta hihnat pääliskankaan ja vuoren väliin ja käännä reunat kaksinkerroin silitysrautaa apunakäyttäen. Tue reuna nuppineuloilla ja ompele päällis- ja vuorikangas yhteen ja hihnat niiden väliin.
  8. Voit halutessasi ommella kasin hihnoihin vahvikeompeleet, jotta kassin hihnat kestävät paremmin painoa.

 

Kassia voi soveltaa moneen eri kokoon, kun muistaa vaan lisätä osien leikkausvaiheessa saumavarat!

Tässä ohjeet kassin ompeluun. Toivottavasti niistä on iloa. 🙂 Saa kommentoida. 🙂

Emma T

 

 

 

 

Vanhoista farkuista

Olen miettinyt, että mitä vanhoista, käyttämättömistä ja hieman rikkinäisistä farkuista voisi tehdä. Ideoita on paljonkin. Klassinen on muokata farkuista sortsit tai farkkuhame. Olen myös miettinyt, että erilaisilla farkkukankailla voisi vaikka verhoilla rahin tai tehdä istuintyynyjä. Lapsuudestani muistan kavereilla farkkupenaaleja ja laukkuja. Minä kuitenkin tein mieheni vanhoista farkuista tytölleni farkkumekon. Idea on kiva ja myös edullinen kukkarolle, kun ei tarvitse ostaa uutta kangasta. Ompelin simppelin liivimekon farkkujen lahkeista, sekä tein lopuista farkuista mekkoon eteen taskut. Mekon koko on n. 86 cm.

Kaavojen asettelu.

Kaavojen asettelu.

 

 

Valmis farkkumekko.

Valmis farkkumekko.

Millaisia uusiokäyttö ideoita sinulla on farkuista? Tai ylipäätänsä vanhoista vaatteista? Kerro ja kommentoi.

Kiitos. 🙂

Emma T