15. Kestopipari joulukuuseen

Myrkytön ja kotona helposti valmistuva massa on taikataikina. Olen käyttänyt sitä aikaisemmin töissä lasten kanssa erilaisissa askarteluissa. Se on valmistettu täysin elintarvikkeista, muttei sovi kuitenkaan syötäväksi suuren suolapitoisuutensa takia. Valmiit muovailutyöt kovetetaan uunissa ja niiden jäähdyttyä niitä voi maalata ja lakata. Työt kuivuvat huoneilmassakin, mutta siihen menee pidemmän aikaa.  Tässä on ohje taikataikinaan:

Tarvitset

6 dl vehnäjauhoja

3 dl suolaa

3 dl kylmää vettä

2 ruokalusikallista ruokaöljyä

 

Sekoita aineet keskenään taikinaksi.  Hiero hieman ruokaöljyä käsiisi ennenkuin aloitat muovailun. Asettele muovailutyöt leivinpaperin päälle uuninpellille. Kuivata askartelut uunissa tunnin verran 125 asteessa.

Taikataikinaa voi soveltaa moneen. Siitä voi leipoa esimerkiksi kotileikkeihin leikkipullia ja leivonnaisia. Tai niistä voi muovailla hahmoja tai koristeita. Itse olen aikaisemmin tehnyt taikaitaikinasta joulukuusenkoristeita.

Itse en valmistanut tänään taikataikinaa, mutta kokeilin valkoisesta Fimo Air- massasta tehdä joulukuusenkoristeita. Massa oli mielyttävän pehmeää muotoilla, eikä se juurikaan tarttunut sormiin.

Syntyi tällainen kestopipari. Kaulin massaa ja painoin sydänmuotilla siitä piparin. tein piparin yläreunaan pienen reiän ripustusnauhalle ja annoin työn kuivua yön yli huoneilmassa. Mallasin ruskealla matalla akryylivärillä piparin ensin toisen puolen, ja sen kuivuttua toisenkin puolen. Lopuksi laitoin koristenauhan pipariin, mistä sen saa kuuseen roikkumaan.

20151215_115601

20151215_115613

20151215_115648

 

Valmis pipari

 

Vastaa

− 1 = 1